Tandlæge Aalborg
Vi er specialister i tandkroner
Naturlige og holdbare tandkroner på blot én dag i Aalborg med Cerec-teknologi. Dermed spare du tid og kan nøjes med et enkelt tandlægebesøg. Det er samtidig en mere skånsom behandling, da vi ikke sliber så meget af tanden som ved traditionelle kronetyper.
Kronebehandling hos tandlæge i Aalborg
Når du skal bruge en krone på din tand, kan du vælge mellem flere forskellige typer kroner. En af de mest brugte kroner er Metalkeramisk krone (MK). Tandlæger bruger også fuldkeramiske og guldkroner.
Hvis du skal bruge en krone til dine fortænder, kan du have brug for en fuldkeramisk krone. Fuldkeramiske kroner fungerer meget godt og ser meget flotte ud.
Metalkeramiske kroner og guldkroner er meget slidstærke og har meget gode mekaniske egenskaber. De bruges flittigt i Danmark.
Tandlæger bruger dog, for det meste, fuldkeramiske kroner i dag. Dette skyldes primært, at teknologien og udviklingen af fuldkeramiske kroner betyder, at de har næsten samme slidstyrke og holdbarhed i kindtænder. område som andre kroner.
Hvad er en tandkrone?
Langt de fleste kroner som bruges af tandlæger i dag, er formet som en lille hætte, der tæt omslutter resten af tanden. Tandkroner fungerer som et rigtig god alternativ til naturlige tandkroner, når spiser eller drikker.
I nogle tilfælde kan resten af tanden være udfordret. Det kan bare være, at der ikke er tænder nok til at tandkronen sidder sikkert. Så sidder kronen ikke godt, og så skal resten af tanden laves af plastik eller metal. Denne struktur er normalt lavet med stiftankre og kaldes så en stiftstruktur.
Tandkrone der holder i mange år
Typisk holder en kronebehandling i 10-15 år.
Tid til tandkronebehandling
Det tager cirka 45-60 minutter at få lavet en tandkronebehandling
Bedøvelse ved tandkronebehandling
Der er ikke smerter forbundet med en behandling af tandkrone. Du bliver bedøvet med lokalbedøvelse.
Brug for en tandkrone?
Find tandlæge her
Bestil tid til behandling af krone
Book tid her
Tal med en tandlæge i dag
Ring til os her
Få en tandkrone, der ligner de andre tænder
Når vi skal have en ny krone, er det vigtigste for os, at den porcelænskrone vi får på – ligner alle de andre tænder vi har. Vi vil ikke kunne se, at vi har fået lavet en tandkrone.
Derfor er kroner lavet af hvidt porcelæn, og det er tandlægens opgave at holde dem i samme nuance som dine eksisterende naturlige tænder.
Efter kronebehandlingen er udført, bør du ikke kunne se forskel på dine tænder og den nye krone. Den nye krone vil være lige så god som enhver anden tand, og når kronen er sat ordentligt fast, vil den hurtigt føles som en helt normal tand.
Hvis din krone er en metalkeramisk-krone, bliver den lavet på en metalbund. Det kan også være en fuldkeramisk krone, lavet af rent porcelæn.
Spørg endelig din tandlæge til råds om din nye krone. Du kan allerede ved din første konsultation høre mere om forskellene på porcelænskroner.
Er en tandkrone holdbar i længden?
Ja, bestemt. De fleste porcelænskroner kan bruges i årtier.
Det afhænger dog til dels af, hvor slidte dine tænder er. Derfor kan du ikke fortælle den nøjagtige levetid for en porcelænskrone. Udover sliddet på dine tænder afhænger det også af pleje og generel mundhygiejne.
Tidligere – før vi fik porcelænskroner i Danmark – brugte danske tandlæger guld eller andre former for fyldninger til at fylde tænder med. Grunden til at bruge andre typer fyldninger er for at undgå yderligere skader på tænderne.
Desværre har det bare meget mærkbare bivirkninger. Det har du uden tvivl selv set, når ens fortænder er lavet af guld. Det er der stadig folk, der vælger at gøre, men vi har nu mulighed for at lave smukke porcelænskroner, der ligner andre tænder.
Hvis du har en porcelænskrone, vil tandlægen matche farven på de andre tænder, og andre vil ikke kunne se den.
Hvornår bruger man tandkrone?
De fleste tænker sikkert på rodbehandling når snakken falder på tandkrone, men en tandkrone kan faktisk sagtens være ren rigtige løsning og selvom du ikke har fået foretaget en rodbehandling af din tand.
Ved ødelagte tænder
Typisk bruger vi tandkroner hvis en tand er enten brækket eller så beskadiget, at den nødvendige styrke ikke kan opnås med en simpel plastfyldning. Altså når tandlægen vurderer, at der er for lidt tandmateriale tilbage til at understøtte fyldningen efter at have fjernet den gamle fyldning.
Ved store sølvplomber
I nogle tilfælde bruger vi også tandkroner på tænderne, når store gamle sølvfyldninger (amalgamfyldninger) skal udskiftes. Det kan være at blomben er flækket eller hvis sølvfyldningen har fået tanden til at knække. I nogle tilfælde er der taet så meget af tanden, at vi vælger at sætte en tandkrone på, selvom tanden reelt ikke har været rodbehandlet.
Efter rodbehandling
Rodbehandlede tænder er i en mere skrøbelig tilstand end sunde tænder. Det er der flere årsager til: Rodbehandlingen af en tand gør den meget mere skrøbelige end levende tænder. Dette skyldes, at rodkanalen fjerner blodtilførslen til tanden, hvilket gør, at tanden bliver “tørrere”. Derfor sætter vi en tandkrone på den rodbehandlede tand for at beskytte, det der er tilbage.
Vores behandlinger
Uanset hvad du skal have foretaget hos os, er vores nøgleord: kvalitet, omhu og samvittighedsfuldhed. Dermed sikrer vi, at du altid går fra en af vores behandlinger med sunde tænder og et smil på læben.
FAQ om tandkroner
Her har vi samlet de oftest stillede spørgsmål om tandkroner. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis der er andet vi kan hjælpe med.
Tandlæge i Aalborg - det er vigtigt med en god behandling
Tidsbestilling