Tandlæge AALBORG

Tandimplantater hos tandlæge i Aalborg

Det er ofte en stor beslutning at skulle have et tandimplantat. Du går formentlig med mange tanke om, hvorvidt indgrebet er det rigtige for dig. Hos Tandlæge Aalborg kan du få uvildig vejledning og svar på alle dine spørgsmål. 

Implantater i Ålborg

Hvis du med overvejelser om, om du skal få lavet tandimplantater, kan du læse mere om, hvorvidt det er det rigtige for dig her.

Tandimplantater er rigtigt velegnede til dig, der mangler en eller flere tænder i over- eller undermunden. Implantater er også en god idé, hvis din protese sidder lidt forkert i munden.

Din tandlæge i Aalborg er implantatspecialist

Du kan være helt tryg, når du besøger en tandlæge i Aalborg hos en af ​​vores anbefalede implantat-tandlæger. Alle de tandlæger vi kontakter har stor erfaring med implantologi. Alle tandlæger er certificeret og uddannet, så de kan genoprette dine manglende smukke tænder.

Har du tandimplantater, er du velkommen til at kontakte os. Vi planlægger altid din tandimplantatbehandling sammen med dig og vores dygtige tandlæger sørger altid for, at du er fuldt informeret og beroliget gennem hele forløbet.

Hvad er et tandimplantat?

Implantater er erstatninger for en eller flere tænder i munden. Det kan være i overmunden eller i undermunden. Mangler du en eller flere tænder, kan du få tandimplantater, hvilket betyder, at tandlægen indsætter kunstige rødder og tænder.

Kunstige tandrødder fungerer præcis som almindelige tandrødder. De er fastgjort til kæbebenet. Toppen af ​​roden er skrueformet, normalt 3-5 mm tyk og 8-16 mm lang.

Efter implantatet er placeret i kæbeknoglen, vil implantatet vokse med knoglen. Det tager normalt flere måneder. Tandlægen installerer derefter en porcelænskrone oven på implantatet for at få det til at ligne en almindelig tand.

Hvis du mangler et par tænder, kan din tandlæge anbefale en implantatbro eller en komplet restaurering, hvor tandlægen placerer 2 til 4 implantater i kæben og holder restaureringerne på plads med tryklåse.

N

Formålet med et tandimplantat

Med et tandimplantat får du pæne tænder, der kan tygge perfekt.

N

Langtidsholdbare Implantater

Undersøgelser viser, at de fleste implantater holder sig 100% efter 10 år.

N

Planlægning af implantat

Selve indsættelsen af implantat tager under en time. Men kronen kan først komme på, når implantatet sidder fast i knoglen efter 3 måneder.

Overvejer du et tandimplantat?

Find tandlæge her

Bestil tid til et tandimplantat

Book tid her

Tal med en tandlæge i dag

Ring til os her

Tandimplantat hos din tandlæge i Aalborg

Inden du starter med få lavet et tandimplantat i Aalborg, skal du til tandlægen og have en forundersøgelse og have taget røntgenbilleder. Du får vejledning af din tandlæge, som vil fortælle dig processen med implantatbehandling. Samtidig får du en recept på antibiotika, som du kan afhente på apoteket. Det er vigtigt at tage antibiotika før operationen.

På dagen for din operation vil tandlægen give dig en smertefri og 100% effektiv bedøvelse. Med en lokalbedøvelse vil du ikke føle nogen smerte.

Når selve implantatoperationen går i gang, laver tandlægen først et lille snit i tandkødet, så det kan flyttes til den ene side. Et lille stykke knogle er nu blotlagt, så tandlægen kan se, hvor implantatet er. For at få implantatet på plads borer tandlægen flere gange i knoglen.

Nu skal tandlægen skrue implantatet på plads. Dette gøres i kæbeknoglen, hvorefter implantatkraven flugter helt med resten af ​​knoglen. Til sidst indsættes en lille hætteskrue i implantatets indvendige gevind. Til sidst skylles området, hvor du blev opereret, og tandlægen syr nogle fine tråde for at sikre, at dit tandkød heler godt igen.

Inden du går hjem, får du informationer og vejledning om, hvad du skal gøre efter operationen. Tandlægen instruerer dig i de vigtige ting for at holde din mund ren og efter implantatbehandling. Du får smertestillende og klorhexidin med hjem, som du skal skylle ca. 6 gange om dagen i mindst en uge eller deromkring.

Efter tandimplantat operationen

Det er normalt at have nogle smerter og ømhed efter operationen, men sjældent mere end de første par dage. Når implantatet placeres i kæbeknoglen, er der naturligvis nogle spændinger, men denne spænding aftager hurtigt.

Du skal have dine sting fjernet omkring en uge efter din implantatoperation. Tandlægen fjerner dem, og det går hurtigt. Du behøver kun at afsætte 10-15 minutter til dette besøg. Samtidig vil tandlægen tjekke, om helingen i munden foregår som den skal.

Hvis du har et implantat i overmunden, er helingstiden normalt omkring 6 måneder. Hvis implantatet er i undermunden, er helingsperioden 3 måneder.

Efter din restitutionsperiode vil du blive indkaldt til en ny og meget mindre operation. Denne gang åbner tandlægen først implantatet, som er blevet  dækket af slimhinder.

Inden du bliver sendt hjem for sidste gang, sætter tandlægen en hætteskrue på implantatet. Dette vil fjerne tandlægen igen, og tandlægen skruer tandkødsdanneren ind i implantatet. Det er en metalcylinder, der sidder inde i implantatet og passerer gennem slimhinden. Denne proces betyder, at din nye krone eller bro vil have tandkød, der er tæt knyttet til porcelænskronen.

Efter 2 uger skruer tandlægen tandkødsformeren af. Din tandlæge vil give dig et indtryk af din nye krone eller bro. Efter cirka 7-14 dage er den nye bro eller krone klar til fortsat brug. Når kronen eller broen er fastgjort til implantatet, kan den bruges, som var det din egen tand.

Vores behandlinger

Uanset hvad du skal have foretaget hos os, er vores nøgleord: kvalitet, omhu og samvittighedsfuldhed. Dermed sikrer vi, at du altid går fra en af vores behandlinger med sunde tænder og et smil på læben.

FAQ om tandimplantat

Her har vi samlet de oftest stillede spørgsmål om implantater. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis der er andet vi kan hjælpe med.

Tandlæge i Aalborg - det er vigtigt med en god behandling