Tandlæge Aalborg

Effektiv tandretning

Få dit drømmesmil igen med vores effektive og skånsomme tandretning. Mulighed for behandling med de populære de gennemsigtige reguleringsskinner, der er næsten helt usynlige så de færreste vil se, at du har skinner på tænderne. 

Tandretning hos tandlæge i Aalborg

Drømmer du om at få helt perfekte tænder og synes du, at du har skæve tænder i munden, kan det være en god idé at søge råd hos din tandlæge og få dem rettet op med tandregulering.

Tandretning hos din tandlæge foregår ved at sætte skinner eller bøjler på dine tænder. Det er vigtigt, at denne skinne eller beslag er præcist lavet til at rette skæve og trangstillede tænder i munden.

Trangstillede tænder betyder, at de er for tæt på hinanden på grund af utilstrækkelig plads i munden. Denne mangel på plads betyder, at tænderne ikke retter sig ordentligt.

Men ortodontisk behandling kan hjælpe med dette. Ved tandregulering kan tænderne sættes på plads, og behandlingen varer normalt 6 til 16 uger.

Sådan foregår en tandretning

Der er flere forskellige måder at rette dine tænder på. Og der findes flere forskellige skinner og bøjler.

Hvis du snakker med din tandlæge om tandregulering, vil du normalt blive rådet til at rettet dine tænder med en af ​​tre muligheder: Tandbøjle, LiteWire eller Inman Aligner.

Tandretning er en 100 % sikker og særlig skånsom måde at rette dine tænder på, som holder dine tænder lige og smukke. Tænderne sidder under hele processen fast i kæbeknoglen, men tænderne bliver langsomt justeret – fordi de er under konstant tryk i den ene eller den ene retning.

En tandretning med bøjler er en langsom, men også en sikker behandling. Behandlingstiden varierer afhængigt af tandlægens metode og graden af ​​tandjustering.

Typisk tager små tandreguleringer 1 til 3 måneder. Større proteser tager omkring 6 til 12 måneder. Hvis du ønsker en større ændring af dine tænder, tager det normalt 1 til 2 år.

Skal du have rettet dine tænder?

Find tandlæge her

Bestil tid til tandretning

Book tid her

Tal med en tandlæge i dag

Ring til os her

Tandretning med LiteWire bøjle

Hvis du er voksen og vil have en næsten usynlig bøjle til at rette dine fortænder ud, er LiteWire ideel.

LiteWire bøjler er velegnede til at korrigere:

  • Mellemrum mellem fortænderne
  • Skæve eller drejede fortænder
  • Trangstillede fortænder

Hvis du ender med at bruge LiteWire-bøjler til at rette dine fortænder ud, vil dit smil se bedre ud, og du vil nemmere kunne bevare mund- og tandsundheden.

Så snart tandlægen har taget aftryk af dine tænder og LiteWire-bøjlen er lavet specielt til dig, kan bøjlen sættes fast på dine fortænder. 

Selve tandretningen sker ved, at bøjlerne trykker mod tænderne i den retning, tandlægen har indstillet. Forskellen på det klassiske “togbane”-beslag og LiteWire-beslaget er, at LiteWire-beslaget er næsten usynligt.

En kosmetisk tandretning med LiteWire bøjler tager normalt omkring 6 måneder. Sygeforsikringen Danmark yder tandreguleringstilskud til din tandlæge i Aalborg.

Tandretning med Inman Aligner aftagelig bøjle

Din tandlæge kan anbefale, at du bruger en Inman Aligner til at rette dine tænder. Hvis det er tilfældet, så får du en aftagelig bøjle, der retter fortænderne på over- eller undermunden.

En tandretning med Inman Aligner er helt unik ved, at tandbøjlen retter tænderne på meget kort tid. Det tager kun omkring 1 til 3 måneder. Tandbøjlen koster mindre end halvdelen af ​​omkostningerne ved konventionel tandregulering.

Tandbøjlen kan ses, når du smiler, og der kan være risiko for sløret tale, når du har bøjlen på.

Har du et vigtigt møde, fødselsdag eller anden social begivenhed – kan du altid fjerne din tandbøjle. Du skal bare vide, at tandretningen kun virker, når du har bøjlen på. Derfor er det en god idé at have tandbøjlen på i mindst 12 til 16 timer om dagen.

Som ved alle andre former for tandregulering, yder Sygeforsikringen Danmark tilskud til tandregulering hos Inman Aligner.

Vores behandlinger

Uanset hvad du skal have foretaget hos os, er vores nøgleord: kvalitet, omhu og samvittighedsfuldhed. Dermed sikrer vi, at du altid går fra en af vores behandlinger med sunde tænder og et smil på læben.

FAQ om tandretning

Her har vi samlet de oftest stillede spørgsmål om tandretning. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis der er andet vi kan hjælpe med.

Tandlæge i Aalborg - det er vigtigt med en god behandling