Tandlæge Aalborg

Naturlige plastfyldninger

Plastfyldninger er det naturlige førstevalg hos Tandlæge Aalborg, når du skal have lavet et hul i en tand. Plastfyldninger giver et pænt og holdbart resultat. I mange tilfælde kan det være svært at se plastfyldningen i tanden, da farven passer godt til tandens naturlige farve. 

Flot smil med plastfyldninger

En plastfyldning er en type tandfyldning lavet af plastik.

Langt de fleste plastfyldstoffer, som vi kender dem i dag, er lavet af en blanding af plastik kaldet kompositter. Måske husker du de gamle amalgamfyldninger, der tidligere blev meget brugt. Plastfyldstoffer er ikke så holdbare som de er, men de er mere naturlige og pæne.

Plastfyldninger bruges på alle tænder og næsten altid på de synlige fortænder.

N

Sådan ser plastfyldning ud

Udformes altid, så det ligner en almindelig tand

N

Naturligt smil

Plastfyldninger matcher de andres tænders naturlige farve

N

Plastfyldning der holder

Plastfyldninger i slidstærk materiale

Sådan fungerer en plastfyldning

Hvis du har et hul i din tand, vil din tandlæge udbore og placere en plastikfyldning i hullet. Dette gøres med plastfyldninger, der forstørrer og styrker tandens struktur og gør den mere holdbar. Dette gør tanden mindre tilbøjelig til at gå i stykker.

Plastfyldninger forsegler tænderne, forhindrer bakterier i at trænge ind i tænderne og forårsage flere huller (caries) eller andre problemer. Plastfyldstoffer er ikke så holdbare som gammeldags amalgamfyldere, men de er bedre, pænere og mere naturlige.

Plastfyldstoffer er ikke så holdbare som amalgamfyldstoffer, men foretrækkes stadig af de fleste patienter, fordi de er smukkere.

For nogle patienter, såsom dem med let knækkede eller revnede tænder, kan plastfyldninger være en mere holdbar behandling.

Få lavet plastfyldning i dag

Find tandlæge her

Bestil tid til Plastfyldning

Book tid her

Tal med en tandlæge i dag

Ring til os her

Plastfyldninger og de mange fordele

Der kan være mange overvejelser omkring, hvilken type fyldning du skal bruge – selvom der i langt de fleste tilfælde vælges en plastfyldning frem for traditionelle amalgamfyldere.

En plastfyldning passer bedre sammen med dine eksisterende tænder, og kræver ikke helt det samme af tanden der behandles. Gammeldags sølvfyldninger binder ikke særlig godt, så der skal bores mere i tanden og dermed skal der altså være mere rask tand tilbage.

Plastfyldninger kommer nemt til at ligne andre tænder, da fyldningen kan formes til et naturligt udseende. Mange patienter foretrækker plastfyldninger frem for amalgamfyldninger.

Med plastfyldninger får du en fyldning, der har samme farve som tanden ved siden af. Derudover er den lavet af særligt slidstærke materialer. Det er afgørende, at den plast, der bruges til plastfyldstoffer, også er fuldstændig ugiftig for patienter.

En plastfyldning som reparation på et hul i tanden er en langtidsholdbar løsning.

Ganske få ulemper ved at få en plastfyldning

Er du så uheldig at få et hul i din tand, er der rigtig mange gode grunde til at foretrække og vælge plastfyldning frem for alle andre muligheder.

Mange foretrækker et naturligt udseende og foretrækker derfor en plastfyldning. Men plastfyldninger kan også have nogle ulemper, og det er også vigtigt at være opmærksom på dem som tandlægepatient.

For eksempel er plastfyldstoffer mere tilbøjelige til at få misfarve med tiden,  end den gamle klassiske amalgamguldbelægning. Du kan for eksempel få misfarvede plastfyldninger ved at ryge og drikke kaffe hver dag. 

Fyldninger lavet af plastik kan ikke bruges til at genoprette større tandeffekter, såsom større tandbrud eller meget store huller. Er du uheldig, vil din tandlæge anbefale kronebehandling.

Valget mellem disse muligheder bør altid vurderes professionelt af en tandlæge.

Vores behandlinger

Uanset hvad du skal have foretaget hos os, er vores nøgleord: kvalitet, omhu og samvittighedsfuldhed. Dermed sikrer vi, at du altid går fra en af vores behandlinger med sunde tænder og et smil på læben.

FAQ om plastfyldninger

Her har vi samlet de oftest stillede spørgsmål om plastfyldninger. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis der er andet vi kan hjælpe med.

Tandlæge i Aalborg - det er vigtigt med en god behandling