Tandlæge Aalborg

Skånsom behandling for paradentose

Har du smerter i tandkødet og bløder det ofte når du børster tænder? Så bør du hurtigst mulig blive undersøgt for paradentose. En stor det af befolkningen rammes tandkødsbetændelse, hvilket altid kræver behandling. Vi udfører en skånsom paradentosebehandling med laser, så du slipper for smerter. 

Paradentose kræver behandling

Paradentose er en tandsygdom, der opstår, når bakterier opbygges på tændernes overflade og i tandkødet.

Bakterier i tandkødet kan forårsage betændelse i tandkødet, som er det, vi kalder tandkødsbetændelse. Rødt, hævet og meget smertefuldt tandkød er gode tegn på tandkødsbetændelse – og tandkødsbetændelse er paradentose.

Hvis du har paradentose, risikerer du at udvikle lommer i tandkødet, som er dybe huller mellem tandkødet og tænderne. Paradentose er en alvorlig tandsygdom, der får tænderne til at falde ud.

Paradentose kan behandles af en tandlæge. Paradentosebehandling kræver, at du bruger tandtråd, og gerne en speciel tandbørste efter behandlingen.

Paradentose er tandkødsbetændelse

Paradentose er et angreb af bakterier i knoglen, hvor tænderne sidder fast. Paradentose betragtes blandt andet som en meget alvorlig og farlig tandsygdom.

Paradentose kan give løse tænder og skal altid behandles af en professionel tandlæge med erfaring i paradentose. Når paradentose først viser sig, er det en form for tandkødsbetændelse, der kan få dit tandkød til at blive meget ømt, rødt og blødende.

N

Paradentose skal altid behandles

Betændelse i munden skal altid behandles og paradentose er betændelse i en knogle i munden.

N

Paradentose er et angreb

Sørg altid for at få en tandlæge til at kigge på din mulige paradentose.

N

Opdag paradentose i god tid

Hold øje med dit tandkød. Sidder det tæt og stramt omkring tænderne, er der ikke synlige tegn på paradentose.

Lider du af paradenstose?

Find tandlæge her

Bestil tid til behandling for paradentose

Book tid her

Tal med en tandlæge i dag

Ring til os her

Sådan behandles paradentose

Det er bestemt alvorligt, hvis du har paradentose. Hvis du ikke får behandling, kan du miste dine tænder. Det er derfor, du skal til en tandlæge med det samme.

Hvis du ikke behandler paradentose, kan du også udvikle andre tandsygdomme, såsom huller i tænderne (tandcaries) eller betændelse i tandkødet (periodontitis).

Generelt behandles paradentose af en professionel tandlæge, og din individuelle behandling afhænger af, hvor langt din paradentose er udviklet. I alvorlige tilfælde kan det være nødvendigt at fjerne tandsten eller tandkødslommer.

I andre tilfælde kan det være nødvendigt med en rodbehandling eller ekstraktion. Din tandlæge kan også anbefale en tandbørste med et specielt børstehoved, der når dybere dele af dit tandkød.

For at undgå paradentose er det vigtigt at børste og bruge tandtråd dagligt. Det er også vigtigt at undgå at ryge og drikke alkohol, da disse kan forværre tilstanden.

Kontakt tandlæge ved mistanke om tandkødsbetændelse

Hvis du har mistanke om, at du kan være ramt af paradentose – så skal du sørge for at få tjekket dine tænder og tandkød hos din tandlæge hurtigst muligt.

I starten af ​​paradentosebehandlingen fjernes al tandsten, og bakterier fjernes fra tandkødslommerne. På denne måde kan du sikre dig, at dine tænder ikke mister yderligere greb.

Hvis dit tandkød er meget ømt og følsomt, kan tandlægen give dig en lokalbedøvelse, så du ikke mærker smerter i det område, hvor tandlægen arbejder.

Din tandlæge vil altid kunne vejlede og lære dig, hvordan du bedst holder dine tænder rene, og hvilke hjælpemidler du skal bruge. På den måde kan det sikres, at paradentose ikke udvikler sig og forværres yderligere.

Hvis du har eller har haft paradentose tidligere, skal du sørge for at få regelmæssige tandeftersyn og tjekke dine tandkødslommer. Din tandlæge vil også anbefale røntgenbilleder, som kan vise, hvor fremskreden din paradentose er.

Vores behandlinger

Uanset hvad du skal have foretaget hos os, er vores nøgleord: kvalitet, omhu og samvittighedsfuldhed. Dermed sikrer vi, at du altid går fra en af vores behandlinger med sunde tænder og et smil på læben.

FAQ om paradentose

Her har vi samlet de oftest stillede spørgsmål om paradentose. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis der er andet vi kan hjælpe med.

Tandlæge i Aalborg - det er vigtigt med en god behandling