Tandlæge Aalborg

100% smertefri rodbehandling i Aalborg

Tag fat i Tandlæge Aalborg hvis du skal have foretaget en rodbehandling. Vi udfører rodbehandlinger efter de nyeste behandlingsmetoder hvilket sikrer dig en smertefri behandling.  

Rodbehandling hos din lokale tandlæge i Ålborg

Betændelse i tandnerven er altid ledsaget af utrolige smerter. Det er ikke en smerte, mange mennesker kan udholde længe. Denne betændelse kræver rodbehandling.

I langt de fleste tilfælde opstår betændelse i tandens nerve som følge af et hul i tanden (caries) eller fra et slag mod din tand. Det kræver næsten altid, at du har en komplet rodbehandling på tanden.

Ved rodbehandling fjerner tandlægen det betændte område og fylder rodkanalen med rodbehandlingsmedicin.

N

Rodbehandling uden smerter

Din tandlæge i Kolding sætter god tid af til at lave tanden, uden smerter.

N

Svækket tand efter rodbehandling

Det er en god idé, at påsætte en krone efter rodbehandling, da tanden svækkes.

N

Rodbehandling af flere tænder

Din tandlæge vurderer om du skal have lavet dine rodbehandlinger over flere omgange.

Sådan udføres en rodbehandling

Når en tandlæge udfører rodbehandling, fjernes bakterier og betændelse fra tandens rodkanal. Hvis hullet i tanden er så stort, at det har spredt sig til nerven – er det altid ledsaget af mange uudholdelige smerter.

Har du altid brug for rodbehandling?
Ja, det har du – især hvis du har bakterier og betændelse i din tands rodkanal. Ellers kan det helt ødelægge tanden og udvikle apikale betændelse og tandkødsbetændelse. Med en rodbehandling fjernes bakterier og betændelse, og tanden bliver smertefri igen.

Hvordan udføres rodbehandling?
Det første, en tandlæge gør, er at bedøve dit tandkød – så du kan bore uden smerter. Tandlægen fjerner herefter bakterier og betændelse fra tandens rodkanal og renser tanden.

Få lavet rodbehandling i dag

Find tandlæge her

Bestil tid til Rodbehandling

Book tid her

Tal med en tandlæge i dag

Ring til os her

Rodbehandling – fra start til slut

Når du får lavet en rodbehandling hos din tandlæge, fjerner din tandlæge altid først alt inficeret væv fra krone og rod.

Det er vigtigt at fjerne al betændelse – så behandlingen her skal være meget grundig. Hele tanden skal være ren og fri for betændelse.

Når din tandlæge laver selve rodbehandlingen, bruges der kun nye og meget avancerede instrumenter. Under behandlingen skrabes tænderne og skylles med en antiseptisk opløsning.

Tandlægen vil rense rodkanalerne og fylde dem med rodfyldningsmateriale, efterhånden som de renses i hele rodens længde. Det er et materiale, der lukker for nye bakterier, der er naturligt til stede i munden.

Din rodbehandling vil altid være 100 % smertefri. Det eneste du kan mærke er stikket fra bedøvelsen.

Når rodbehandlingen er overstået

Det er altid godt efter en rodbehandling. Nu kan du endelig slappe af i munden igen – ikke mere smerte fra betændte rødder. Du kan stadig opleve en vis ømhed omkring munden og det behandlede område. Men det blegner i forhold til den faktiske sårbarhed på nerverne.

Hvis du har ondt i munden efter rodbehandlingen, så skal du blot tage et par almindelige paracetamol (hovedpinetabletter).

I dentalindustriens egne analyser er succesraten for rodbehandling omkring 80% – 90%. Det betyder, at kun omkring 1 ud af 10 patienter kan opleve tilbagevendende betændelse i tænder, der har gennemgået rodbehandling.

Din tandlæge i Aalborg kan anbefale, at du sætter en krone på en rodbehandlet tand – især hvis det er en kindtand. Kroner kan sættes på dine tænder efter 6-12 måneder. Omkring 75 % af de rodbehandlede tænder vil knække inden for 3 år, hvis kronen ikke er påsat.

Rodbehandlede tænder bliver mere porøse, da man har fjernet både blodkar og nerver.

Vores behandlinger

Uanset hvad du skal have foretaget hos os, er vores nøgleord: kvalitet, omhu og samvittighedsfuldhed. Dermed sikrer vi, at du altid går fra en af vores behandlinger med sunde tænder og et smil på læben.

FAQ om rodbehandlinger

Her har vi samlet de oftest stillede spørgsmål om rodbehandlinger. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis der er andet vi kan hjælpe med.

Tandlæge i Aalborg - det er vigtigt med en god behandling